Roulette med D’Alemberts system

27 februari, 2020

post

Kommentarer inaktiverade för Roulette med D’Alemberts system


Många roulette spelare drömmer om att upptäcka ett betting system som garanterar vinster över tid, och många spelare och matematiker har skapat modeller som sägs kunna åstadkomma detta. D’Alemberts system är ett betting system som fungerar med alla spel där du kan göra ett vad med nära på 50 % chans att vinna dubbla pengar eller mera, och i roulette är detta att satsa på rött eller svart, vilka båda har ungefär lika chans att vinna och ger dubbel vinst.

Hur fungerar systemet?

D’Alemberts system fungerar genom att justera din satsning beroende på hur det går för dig i spelet. Om du förlorar måste du höja din satsning för att vinna tillbaka pengar, men om du vinner utöver din grundnivå måste du istället sänka din nivå. Så om du börjar med att satsa en euro ökar du satsningen till två ifall du förlorar, och så vidare, men om du sedan vinner med fyra euro sänker du nivån till tre euro nästa gång.

Hur är D’Alembert bättre än andra system?

Till skillnad från andra populära system så som Martingale så ökar inte din satsning lika snabbt med D’Alembert systemet. Martingale systemet är känt för att snabbt dubbla dina satsningar till en oerhörd nivå, medan D’Alembert håller dem på en relativt låg nivå genom hela spelet, du riskerar därför inte att behöva satsa hela din kassa på ett snurr. Det är även osannolikt att du når roulette spelets gräns för maxinsats med de låga nivåerna.

Vad är nackdelen med D’Alembert?

En av nackdelarna med D’Alembert i roulette är att roulette har möjligheten att snurra siffran 0, och 00 ifall det finns, och i dessa fall förlorar både rött och svart. Därför har casinot alltid ett litet övertag där du kan förlora oavsett vad du satsar. Även om roulette gav en ren 50 % chans att vinna med varje snurr så kan systemet snabbt radera dina vinster med bara ett par stycken förluster i rad, eftersom du då måste höja din insats.