Strategi

Roulette är ett lätt spel att lära sig men det är ett väldigt svårt spel att bli en vinnare i. Genom åren är det många som försökt och misslyckats men det finns även några som har försökt att räkna ut det mattematiskt bästa sättet att vinna på. Det finns många olika strategier för hur man bör spela Roulette. Ingen av dessa är vattentät och garanterar inga vinster men det kan vara värt att titta på hur dessa är uppbyggda och försöka att bilda sig en egen uppfattning för en del är ganska smarta faktiskt. Det kanske mest kända systemet är Martingale. Martingale fungerar i teorin och det skulle egentligen kunna göra vem som helst stormrik på att spela Roulette.

Margingale är ett ganska enkelt roulettesystem som hade fungerat om det inte vore så att många Roulettebord har en maxinsats och att spelaren inte har obegränsat med pengar. Martingale fungerar så att om man börjar med att satsa 10 kronor och vinner så fortsätter man att satsa 10 kronor tills man förlorar. När man förlorar så ökar man insatsen. Tanken är att man ska öka insatsen så att en eventuell vinst ska täcka alla tidigare bets samt ge en vinst motsvarande originalbettet. Så om man satsar på svart i roulette och förlorar så blir nästa bett 30. Första bettet var 10 kronor och om man då förlorar satsar man 20 istället. Vinsten blir då 40 kronor och man har får då tillbaka 30 kronor vilket är totala insatsen hittils och 10 kronor i vinst. Man börjar då om från 10 kronor.

Det fina med Martingale är att varje gång man vinner så får man originalinsatsen i vinst. Det spelar ingen roll om du förlorar 10 gånger i rad, när du vinner så är du tillbaka till plus med en originalinsats i vinst. Nackdelen däremot är att det väldigt snabbt blir väldigt höga insatser och eftersom nästan alla bord har en maxinsats och spelaren som använder sig av systemet troligtvis inte har obegränsat med pengar så faller systemet på att alla inte har obegränsat med pengar.

Det finns ett annat system som är raka motsatsen till Martingale och det här systemet kallas ibland för omvänd Martingale. Det här systemet heter Paroli och då man i detta system, till skillnad från Martingale, höjer insatserna när man vinner och sänker när man förlorar istället för att höja. Det fina med Paroli är att när man får en liten vinst-streak så kan man få ganska höga vinster. Det är dock viktigt att man bestämmer sig på förhand när man ska hova in vinsten. För fortsätter man så där i all oändlighet så slutar det alltid med att man till slut förlorar och då tappar all den vinst man byggt upp. Därför ska man sätta en gräns innan man börjar spela. Det är väldigt enkelt egentligen. Satsar man 10 kronor och förlorar så fortsätter man att satsa 10 kronor nästa omgång. Om man istället vinner så satsar man 20 kronor. Vinner man igen satsar man 40 kronor och gången efter det 80 kronor. Om man bestämt sig för att inte gå högre än 80 kronor tar man hem vinsten där och börjar om med 10 kronor igen. Ett mycket enkelt system som kan fungera rätt bra. Det gäller att inte sätta vinstgränsen för högt så att det blir för svårt att vinna rätt antal gånger i rad.